Bigacsiga

A regi bigacsiga.gg attelepul idovel ide. Addig is ha van torteneted vagy akarmi sztorid amit latnal itt a regi email el meg: bigacsiga kukac goldengate pont hu

Alkohol vs Fű

Szavazás

Miss Kender of Hungary

Friss topikok

Linkblog

Kísérletek

2008.01.30. 23:06 | bigacsiga |

Címkék: kisérletek

Kísérlet célja, kutatója. Kísérlet lefolyása, eredménye, következtetés.

DR. Heath/Tulane vizsgálat, 1974

Az agykárosodás bizonyítása. Kísérlet alanyai Rhesus-majmok.

Ez a kisérlet 1974-ben készült, s azóta is az egyik fõ támasza a marihuana betiltását szorgalmazó csoportoknak.

Dr. Heath arra a megállapításra jutott, hogyha a rhesus-majmok naponta 30(!!!) marihuanás cigarettának megfelelõ füvet szívnak, akkor agysejtjeik elpusztulnak, s kilencven napon belül elhaláloznak. Heath elpusztította a félholt majmokat, felnyitotta az agyukat, összeszámolta halott agysejtjeiket, s ezt összevetve a füvet nem szívó majmokéval megállapította, hogy a füvezõ majmok, majd minden agysejtje elpusztult. Tehát erre a kísérletre alapozzák a maruihana súlyosan káros hatását.

Ne vitatkozzunk azon hogy ekkora mennyiségtõl még egy elefánt is háromszor fejreállna, s nincs olyan ember aki ekkora adaggal próbálná magát jókedvre deríteni. Nézzük pusztán a tényeket.

A PLAYBOY kiderítette ennek a vizsgálatnak a valódi körülményeit. Heath a majmokat egy székbe szíjazta, és 63!!! kolumbiai erõsségû marihuanát lélegeztetett be velük gázmaszkban, mindössze öt perc alatt!!!!! Tehát nem 30 cigarettányit egy napra folyamatosan elosztva, hanem 63-at, füstveszteség nélkül, mindössze öt perc alatt!

A majmok egész egyszerûen megfulladtak! Nyilvánvaló mindenki számára, hogy 3-5 perces oxigénmegvonás agykárosodást, azaz elpusztult agysejteket okoz! Márpedig a gázmaszk miatt a majmok öt percen át nem jutottak oxigénhez. Azonkívül Heath teljesen figyelmen kívül hagyta a majmok szén-monoxid mérgezését. A szénmonoxid mérgezõ gáz, amely elpusztítja az agysejteket, és minden égés során keletkezik.Röviden összefoglalva a kísérlet nem arra adott bizonyítékot, hogy a marihuana ártalmas az agysejtekre, hanem, hogy az oxigén elvonást, s a szénmonoxid mérgezést a majmok nem élik túl. Ennyi. De ezt kísérlet nélkül is tudhattuk volna. Minden kutató megegyezett abban, hogy doktor Heath remek kísérlete a marihuanával kapcsolatban semmilyen tudományos értékkel nem bír. A mai napig egyetlen szót sem sikerült igazolni dr. Heath következtetéseibõl. Ennek ellenére a Szövetség a Drogmentes Amerikáért (DEA), kábítószerhivatalok, politikusok rendszeresen fölhasználják kampányaikban, félrevezetve ezzel azokat akik nem tudnak a kísérlet valódi lefolyásáról, és valós eredményérõl, vagyis, hogy semmi nincs bizonyítva. S ezt meg az ehhez hasonló kísérleteket mind az adófizetõk fizetik, akik aztán pénzükért cserébe valótlan eredményeket és abszolút téves következtetéseket kapnak. Hát így mûködik ez.

Berkeley Egyetem:

A tüdõ károsodására vonatkozó vizsgálatok

Az itt elvégzett vizsgálatok után arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy a marihuana másfélszer olyan rákkeltõ mint a dohány.

Azonban a tény: EGYETLEN RÁKOS ESETET SEM SIKERÜLT DOKUMENTÁLNI!

Amerikai Tüdõgyógyászok Szövetsége szerint évente 430.000 ember hal meg a dohányzás miatt csak Amerikában.

A cannabis füstje enyhe irritációt okoz a tüdõ nagy légutaiban, ennek tünetei azonban a szívás befejezésével elmulnak. A dohányfüsttel ellentétben a cannabis füstje nem okoz semmilyen változást a kis légutakban, azokon a területeken ahol a dohány füstje hosszú távú állandó károsodást okoz.

Donald Tashkin tüdõszakértõ, a Los Angelesi Kaliforniai Egyetem munkatársa szerint, miközben töb tízmillió amerikai szív rendszeresen füvet, 1997 dec.-éig egyetlen esetben sem sikerült kimutatni, hogy a cannabis füstje rákot okoz! Egyetlen veszély a tüdõ károsodására ha valaki naponta 16 szálnál többet szív, ilyenkor a túl sok füst oxigénhiányhoz vezethet. Tashkin szerint a cannabis ellentétben a dohánnyal nem növeli a tüdõtágulat esélyét. Ezenkívül a kendert meg is lehet enni, elkerülve a füst irritáló hatását, azonban a füstbõl az emberi szervezet 4x annyi hatóanyagot vesz föl, mint amennyit evés útján. S mivel a marihuana illegális, ezért drága, kevesen engedhetik meg maguknak, hogy evés utján érjék el ugyanazt a hatást, mint szívás utján, hiszen ehhez 4xes mennyiség kellene. A vizsgálatok bebizonyították, hogy a vizipipa a kenderben található összes rákkeltõ anyagot kiszûri, a kormányok mégis a vizipipát droghoz szükséges kelléknek nyilvánítják, s árusítását tiltják. Dr Tashkin kutatásai rámutattak: a tartósan marihuanát szívók között, pl. a koptok, között sem volt egyetelen kimutatható rákos elváltozás!

Dr. Vera Rubin

Jamaicai tanulmány, A kopt tanulmány 1981

 

A vizsgálat eredménye: nem okoz kárt sem az agyban, sem az intelligenciában.

A kendert emberemlékezet óta minden társadalomban használták: a munkakedv növelésére és a kreatív energiák megújítására és mozgásba hozására.

1981-ben egy vizsgálatban kiderült, hogy Amerika tíz legerõsebb (kopt vallású) "fû" szívója úgy gondolta, hogy napi 16 erõteljes "spliff" (egy spliff kb. 5 átlagos füves cigivel egyenértékû!) elszívása 10 éven kersztül némileg javította értelmi képességüket. Dr. Ungerlieder és Dr. Schaeffer vizsgálta õket, és semmilyen agy különbséget nem tudott kimutatni köztük és a marihuanát nem szívók között, de az IQ növekedésüket sem sikerült kimutatni, amelyrõl a koptok beszéltek.

A legtöbb hasonló populáción végzett mostani és korábbi vizsgálat azt mutatja ha minden más egyezik, egy átlagos amerikai "fú" szívó tovább él, mint aki semmilyen drogot nem fogyaszt, kevesebb a ránca, általában alacsonyabb a stressz-szintje, s ennek következtében kevesebb olyan betegsége van, amelyik felborítja az immunrendszerét, és sokkal békésebb szomszéd.

A jamaikai vizsgálatok

1968-74, 1975

A vizsgálatok eredménye: Határozottan jótékony hatások a marihuana szívóknál.

A természetes körülmények közötti kender-szívásról szóló legkimerítõbb vizsgálat valószínûleg a Ganja in Jamaica, amelyet 1975-ben Vera Rubin és Lambros Comitas végzett. Ez volt az elsõ átfogó tudományos vizsgálat a marihuana hatásairól.

“ Illegalitása ellenére a ganja használata kiterjedt, tartalma és intenzitása nagyon magas, hosszab ideig és nagyobb mennyiségben szívják, és a THC-tartalma is magasabb, mint az USA-ban, ennek ellenére nincsenek ártalmas szociális és pszichés következményei. Alegnagyobb különbség az, hogy mind a használatot, mind az elvárt viselkedést kultúrálisan kondícionálja és ellenõrzi a jol kialakult hagyomány.”

A vizsgálat alanyok a ganja-szívás htását ugy írják le, mint ami "agyasabbá", élénké, boldoggá, felelõsebbé, és tudatosabbá tesz õket. Arról számoltak be, hogy a szívás jó volt a meditációhoz és koncentrációhoz, és a jól-lét és magas önértékelés általános érzetét hozta létre bennük. Vera Rubin munkatársai nem találtak semmilyen kapcsolatot a cannabis és a bûnözés között (kivéve a marihuana miatt töntkrementeket), nem észlelték a mozgásképességek csökkenését, és a szívoknál és nem szívóknál ugyanolyan szintû extroveltságot találtak, nem volt különbség a munkateljesítményben vagy az alkalmazkodásban. A vizsgálatok szerint a ganja fokozott mértékû használata nem csökkentette a munkakedvet. Pszchiológiai értékelések szerint a maruhuana szívók nyitottabbak érzelemeik kifejezésében, valamivel gondtalanabbak és némileg szórakozottabbak. A szervi agykárosodásnak vagy skizofréniának semmilyen jelét nem észlelték.

1972 vizsgákat szerint a jamaicai kender-szívóknál : " semmilyen csökkenés nem volt tapasztalható fiziológiai téren, az érzékelési és felfogási-mozgásos teljesítményben, a fogalomalkotási tesztekben, az elvonatkoztatási képességekben, a kognitív megértésben és memóriatesztekben." Ezek a jamaikaik 6-31 éve (átlag 16 éve) szívtak marihuanát, a fogyasztást átlagosan 12 és fél éves korukban kezdték.

Végül: nem bevezetõ-kapu: "A kemény drogok használata máig gyakorlatilag ismeretlen a jamaikai munkások között - a Rubin féle vizsgálatban részt vevõk egyike sem használt soha narkotikumokat, stimulánsokat, hallucinogéneket, barbiturátokat vagy altatókat..."

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bigacsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr43318896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása