Bigacsiga

A regi bigacsiga.gg attelepul idovel ide. Addig is ha van torteneted vagy akarmi sztorid amit latnal itt a regi email el meg: bigacsiga kukac goldengate pont hu

Alkohol vs Fű

Szavazás

Miss Kender of Hungary

Friss topikok

Linkblog

A legalizáció ellen vagy? Te mocskos drogdíler!

2010.06.09. 12:42 | bigacsiga |

Címkék: kender cannabis legalizáció

Szeretném röviden vázolni, hogy miért drogdíler az, aki ellenzi a legalizációt. Mióta Magyarországon az internet egyre jobban elterjedt újra ás újra heves viták lobbannak fel különböző fórumokon arról, hogy legalizáljuk-e a füvet. Ilyenkor rengeteg okos vélemény, tudományos, áltudományos, tapasztalati, nem tapasztalati, olvasott, halott, következtetett vélemény elhangzik pro és kontra. Ezek közül most egyet emelnék ki. Tehát valaki ír egy cikket, vagy egy kommentet arról, hogy legailzálni kellene. Erre valaki csipőből bunkósbottal válaszol: te mocskos drogdíler! Na nézzük ezt, miért ez az egyik legnagyobb ostobaság a sok közül.

Tényleg csak egy nagyon rövid bemutatás a mai fűhelyzetről. Szakértők szerint egyre nagyobb arányban hazai a termés, egyre többen "termelnek", locsolgatnak itthon cannabis palántákat, aminek egy része a piacra megy. Illetve van persze behozatal is. Van a nagy díler, ők kilós tételben szereznek, termesztenek füvet.Tőlük veszi a kisebb elosztó, mondjuk 100 grammot hetente, grammját 1000-1500 forintért. Ezt ő továbbadja legtöbbször egy ujabb embernek 10 grammonként, 1500-1800 forintért. Majd a lánc utolsó tagja egyesével, a városban mászkálva, megbeszélésre grammonként eladogatja a 10 grammját 2000-2500 forintért, legtöbbször a 10 grammból 12-13 grammot "elosztva" (vagyis nem 1 grammot, hanem 0.7-0.8-t ad el) Itt is, mint az élet minden egyéb területén az utolsó elosztó dolgozza a legtöbbet, keres a legkevesebbet, és van kitéve leginkább a lebukás veszélyének, hiszen ő mászkál a fűvel, ő tartja a legtöbb emberrel a kapcsolatot. 



Láthatjuk, mindenkinek megvan a kis haszna. De hol van az igazi haszon? Természetesen a termelőknél! Hiszen egy tő cannabison ha jól csinalja 100-150 gramm termés is megterem! 100 tő cannabis elfér egy negyed kézilabda pályányi területen, és már van 100x 150 gramm füve, amit eladhat nagytételben 1000 forintért, grammját. Mennyi pénz is ez?? 15 millió forint!!! És mit csinált a termesztő? Locsolgatta a növényeit! Ha nagyon komolyan csinalja akkor beltérben, nem szabadban, lámpákkal, szellőzővel, ami valami költség dehát ha 100 tőből lesz 15 millió forint, akkor ezek egyszerűen nem tételek! Vagyis mit akarok evvel mondani, akinek még nem esett volna le?
A fű rettenetesen drága az előállítási árához képest, és azért drága, mert illegális! Hiszen kockáztatja a termelő, hogy börtönbe kerül. De 15 millió, 150 millió forintért, milliárdokért már egy igen jó ügyvédre tellik, vagy megegyezik a "lefoglaló" rendőrséggel, okosban. Illetve a "lelkiismeret furdalás" sem igazán játszik, hiszen a fű nem méreg, nem gyilkos szer, egyszerűen egy kedélyjavító, vagy egyszerűen csak fájdalomcsillapító gyógyszer. Lehet, hogy a modern polgári törvénykönyvben "bűn", de szimplán erkölcsi megfontolásból gyakorlatilag nem az.

Tehát kinek érdeke az, hogy a cannabis illegális legyen? Természetesen a termesztőknek és a drogdílereknek! Hiszen ha legális lenne, legálisan lehetne termeszteni és eladni, boltban, adózva, akkor sokkal kevesebb ember, sokkal kevesebb pénzzel számolhatna. Mert normális piaci viszonyok közt 1 gramm fű előállítása pár forint, maximum pár 10 forint, ha legalább van 100 palántád. az árak hihetetlen nyomottak lennének, még akkor is, ha az állam 500%-os jövedéki adót tenne rá!
Tehát a drogdílerknek, a termesztőknek egyszerűen NEM ÉRDEKÜK a legalizálás,hiszen rengeteg pénztől esnének el.

Aki tehát a legalizálás ellen beszél, az drogdíler.
Vagy ha nem drogdíler, akkoris ugyanazt mondja, mint a drogdílerek. Szóval akkor mi legyen?
Köszönöm a figyelmet.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bigacsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr592068681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bicskas 2010.06.20. 11:25:39

Végre egy kis aktivitás!
Annyit tennék még hozzá, hogy van még egy csoport akiknek komoly zsebbevágó érdeke fűződik ahhoz, hogy a fű továbbra is illegális legyen. Mégpedig a piagyárosoknak, akiknek ugye tök legális a drogja, rohadtul nem hiányzik nekik a konkurencia.

demonPulvisculus · http://ohana.blog.hu/ 2010.07.04. 09:08:10

Szia Biga! Jó téged ujra itt látni. Remélem lessz folytatás.

thebestbadtrip 2011.04.25. 00:33:42

hatalmas bejegyzés. ebből látszik hogy a primitív emberek olykor mennyire megbírják pofozni magukat:)

Shingaku 2016.02.15. 16:15:55

Sziasztok,

lefordítottam egy német "zöld" receptgyűjteményt magyarra. Szerintem egész jók a receptek és sok gyakorlati tanács is van benne.

Akinek kell, az vegye fel velem a kapcsolatot a fórumon keresztül és megbeszéljük, hogyan küldjem el.

Peace,
Shingaku
süti beállítások módosítása