Bigacsiga

A regi bigacsiga.gg attelepul idovel ide. Addig is ha van torteneted vagy akarmi sztorid amit latnal itt a regi email el meg: bigacsiga kukac goldengate pont hu

Alkohol vs Fű

Szavazás

Miss Kender of Hungary

Friss topikok

Linkblog

Hollandiát Béke Nobel díjra jelölik!

2008.02.01. 22:23 | bigacsiga |

Címkék: heti események

Jó lenne bennA washingtoni székhelyű NORML szervezet (National Organization for the Reform of Marijuana Laws - a marihuana törvények megreformálásért küzdő nemzeti szervezet) honlapján bejelentette, hogy ebben az évben megszervezi, hogy idén Hollandiát Nobel Békedíjra jelöljék.

A honlapjukon közölt nyílt levélben idéznek Stephen H. Frye hamarosan megjelő könyvéből. A könyv címe: 25 ok a drogok legalizálására - mert valóban elvesztettük a drog háborút.

"Nem a drogok, hanem a drog elleni háború öl."

"Ez a háború - a drog elleni könyörtelen küzdelmet Amerikában Drug Wars-nak hívják - már valódi háború. Habár mindez valamikor csak politikai vitának indult, mára egy halálos konfliktus. Százezrek teljesen szükségtelen halálát, szenvedését és meghurcolását okozta, különösen fájdalmas, hogy tette mindezt gyermekek, tinédzserek, nők és kisebbségek körében is. Ez egy méregdrága és veszteséges háború. Napjainkig több mint egy billió dollárba került a drog elleni küzdelem, teljesen eredménytelenül. És mint minden háború, ez is hazugságokra épül."

"Az a néhány haláleset amit a drogok okoztak mind visszavezethetők arra, hogy az anyag az ellenőrzetlensége miatt szenyezett volt, nincsenek, mert nem lehetnek javasolt adagolási mennyiségek így a túladagolás kockázata nagy. Továbbá az emberek baj esetén félnek a 911-t, illetve orvost hívni félve a büntetéstől, így a segítség már túl későn érkezik. A drogok legalizációja mind segítenének abban, hogy ilyen halálesetek ne fordulhassanak elő!"

"El kell ismernünk azt a teljesítményt amit a hollandok az emberi jogok betartásásáért tettek. Rengeteg életet mentettek meg és legfőképpen előztek meg köztörvényes bűncselekedeteket a drogpolitikájukkal. Ezek mind olyan érdemek amelyeket nem lehet eléggé elismerni és respektálni. Amerikában arányaiban hatszor annyi embert tartanak börtönökben mint Hollandiában, mindemellett Amerikában négyszeres a gyilkossági ráta."

"Az emberi jogok terén elért holland eredmények és a humánus holland drogpolitika még mindig a világon precedens nélküliek. Mindezekért a kiállásért, az emberi jogok betartásért és a fent említett okokért javasoljuk Louk Hulsmant a rotterdami egyetem professzorát, aki a holland legalizált drogpolitika egyik atyja, és a Holland Sport és Egészségügyi Minisztériumot, akik keresztülvitték a törvényt Nobel Békedíjra jelölni."

A világ nagy hálával tartozik a hollandoknak azért mert bebizonyították, hogy egy megengedő és humánus drogpolitikával lehet csökkenteni a drogfogyasztók és a bűncselekmények számát. Ez sehol máshol nem sikerült eddig, ahol a hazugságokra épülő és bortönnel fenyegető drogpolitika van érvényben. A világnak el kell ismernie Hollandiát abban, hogy a világon egyedülállóként tiszteletben tartja az emberi jogokat! Avval, hogy kivették a drogkérdést a büntető törvénykönyvől, egy igazságosabb és egészségesebb társadalmat alkottak. Példát szolgáltatva ezzel mindenkinek.

forrás: http://www.netherlands4nobel.org/

1 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bigacsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr64321571

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: treadmill clip 2018.06.26. 05:48:40

Támogasd a Nyugati Fényt - Legyen egy valódi ellenzéki újságod! - Nyugati Fény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lapulunk a fübe 2008.03.31. 13:13:05

Na ezt a cikket kellene lehozni minden ország, minden ujságának, az első oldalán ! hajrá hollandia.... BÉKE
süti beállítások módosítása