Bigacsiga

A regi bigacsiga.gg attelepul idovel ide. Addig is ha van torteneted vagy akarmi sztorid amit latnal itt a regi email el meg: bigacsiga kukac goldengate pont hu

Alkohol vs Fű

Szavazás

Miss Kender of Hungary

Friss topikok

Linkblog

Herkások

2008.08.05. 16:48 | Bicskas |

Címkék: vélemény heti események

4 heroinista halt meg túladagolásban a hétvégén. Tanulság? Max annyi, hogy a drog rossz, ééééértem? A herkások már nem éppen azok a nyugisan parkban pöfékelő tinik, ezt sejtjük mindannyian. Keveseknek fognak hiányozni. Halálukért saját magukon kívül talán csak a dílerek okolhatóak. A(z illegális) drogokat messze elkerülőknek itt pont is kerül a történet végért.

Viszont vannak egy páran akiknek a story úgy folytatódik, hogy: Ők is emberek voltak. Sokat persze nem tudunk róluk, mindannyian harminc év körüliek voltak, 3 férfi és 1 nő. Ennnyi. Névtelenek, arctalanok. De áldozatok. Áldozatai életvitelüknek, a társadalom és a rendszer kirekesztésének ami kiszolgáltatottá tette őket az alvilágnak. A gátlástalanul és erkölcstelenül hajszolt profitnak. És a problémák itt kezdődnek, ami illegális az kontrollálhatatlan. Nem tudósok, mérnökök és orvosok foglalkoznak a droggal hanem rendőrök és ügyészek, nem megelőzéssel, ártalomcsökkentéssel hanem büntetéssel foglalkoznak.

4 herkás meghalt. Szolgáljanak figyelmeztetésül, hogy az illegális drogok a drogok illegalitása emberi életekbe kerülnek. Egy legalizált/liberalizált országban be tudtak volna sétálni egy orvosi rendelőbe ahol bevizsgáltatják a kis adagjukat, vajon ténleg az-e amit vásároltak? Egy ilyen országban nem féltek volna mentőt hívni, magukhoz vagy társaikhoz. Utópia? Dehogy, Svájc és Norvégia, ott így mennek a dolgok. Sőt továbbmegyek, Norvégiában van egy program aminek a keretében herkások állami munkában szórólapokat és füzeteket osztogatnak az utcán drogmegelőzés témában. Képzeljétek csak magatok elé, Renton a kezetekbe nyom egy füzetet, hogy "A heroin ártalmai". Elolvasod a címet aztán ránézel az emberi roncsra, egyből leesik, hogy itt nem a levegőbe beszélnek, plussz ugye nem is szegény kisnyugdíjasokat kell kirabolniuk a löketért.

Ez az oldal persze nem az elborult heroinistákkal foglalkozik, hanem a drogok világának ellentétes végével, a füvesfütyikkel. De párhuzamok vonhatók, mind2 szer illegális ezért ellenőrizetlen, mind összetételét mind hatását tekintve. Csak a teljesség kedvéért írom le, hogy fű helyett nem jellemző, hogy heroint adnának az embernek az viszont előfordulhat, hogy megkínálják mással is amit esetleg nem utasít vissza és már kész a baj. Ugyan ez az illegalitás sodorja az alvilág közelébe azokat az embereket akiknek semmi keresnivalójuk ott. Ez viszont a fűnél már erősebben jelentkezik mint a heroinnál, a kisérletező kedvű tiniknek el se lehet képzelni rosszabb társaságot. Merem állítani, hogy az a pár magyar fiatal akiket ma tippre naponta kúrnak seggbe délamerikai börtönökben egész más pályát fut be ha nem illegálisak nálunk a drogok.

Drogokról beszélünk nem veszélytelenek, ezzel mindenkinek tisztában kell lennie. A legtöbben tisztában is vannak, a többiek pedig melldöngetve bíznak saját sérthetetlenségükben. De a baj bárkivel megtörténhet, a napjait évek óta heronistaként tengetővel éppen úgy mint azzal akinek egy házibulin az orra alá nyomnak egy spanglit. (Nem győzöm elégszer leírni, hogy az alkohol + drog nagyon NAGYON rossz kombináció) Ha pedig a baj megtörténik oda orvos kell, nem haverok akik kivisznek a friss levegőre de fosnak kihívni a mentőt. Esetleg kihívják de mérlegelnek előtte, eltüntentik a nyomokat, kitalálják a kamu storyt. Ez mind idő ami a legdrágább ilyenkor, az illegalitás plussz feladatokat rak az egyébként is rom kész ember vállára egy egyszerű tárcsázás helyett.

Az egész világon küszöbön áll a drogok liberalizációja, néhol már kezd formát ölteni és eredményeket felmutatatni. Nálunk egyenlőre halott heroinisták és a saját biztonságukat szabatoló rendőröktől rettegő fiatalok vannak.

Zárógondolatként szeretném még megjegyezni, hogy nehogy azt hidje/higgye (vajon, hogy írják?) bárki is, hogy a szavazatikat féltik a politikusok és ezért nem tart sehol a liberalizáció/legalizáció. Frászt. Azért nem tart sehol mert az alkohol/dohány bizniszből, a gyógyszeriparból és nem utolsó sorban az alvilág drogpénzeiből bőven jut megkenni a megfelelő embereket. Mindenki a profitból él és tiszában vannak vele mit veszítenének egy esetleges enyhítéssel.

A 4 szombati áldozat pedig nyugodjon békében.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bigacsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr68602140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bicskas 2008.08.05. 17:00:43

csak itt kommentben szeretném megjegyezni (hogy ezzel is jelezzem mennyire nem érdekel) a hírtv körüli kokainbotrány is kapcsolódik ugyan valamennyire az oldal profiljába, és a heti események kategória is elbírná. Mégse szeretnék ezzel foglalkozni mert szerintem semennyire sem a drogokról hanem a mai magyar politika kisded játszmáiról szól. Ha valakit érdekel a téma bővebben href="drogosokugyvedje.blog.hu/2008/08/02/drogok_a_mediaban">itt talál egy jó írást.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.08.05. 21:23:41

jöttem a szopásé', he'!
Amúgy meg: az a gáz, hogy a füves hülyegyereket összemossák az szétherkázott agyú emberi ronccsal. Csak jobb-bal, fekete-fehér. Közben meg emberek halnak meg.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.08.05. 21:27:34

Ez off volt eléggé.sorry.
Az áldozatoknak legyen könnyű a föld. :( R.I.P.

Natural · http://delta9thc.blog.hu 2008.10.28. 14:46:13

Elszomorítóak a cikk tényei, főleg azért mert nem vízió. Magyar Válságshow :c(
süti beállítások módosítása